Американската телевизия Фокс нюз, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, сключи

...
Американската телевизия Фокс нюз, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, сключи
Коментари Харесай

Американска телевизия плаща 780 млн. долара заради невярна информация

Американската телевизия „ Фокс нюз ”, благосъстоятелност на медийния магнат Рупърт Мърдок, подписа извънсъдебно съглашение за 787, 5 млн. $ с компанията производител на машини за гласуване „ Доминиън ”. Обвиненията са, че през 2020 година медията е отразила погрешни изказвания за подправяне на изборите за президент в Съединени американски щати.  
Прочетете още
Водещите и гостите на " Фокс нюз " неведнъж представиха  " Доминиън " като главен участник в скрит план за замяна на гласовете, с цел да се даде изборната победа на Джо Байдън, написа в. " Вашингтон пост ".

Сумата възлиза на съвсем една пета от наличните парични средства на компанията майка " Фокс корп ", което е забележителен удар върху нейното финансово положение, макар че не е ясно дали застраховката ще покрие част от отговорността на " Фокс ", предава Българска телеграфна агенция.

Главният изпълнителен шеф и президент на американската телевизия Лахлан Мърдок съобщи пред наблюдаващи през февруари, че компанията разполага с към 4 милиарда $ в брой.

Телевизия " Фокс нюз " и нейната компания майка " Фокс корп " заобиколиха 6-седмичен правосъден развой във висшия съд на Делауеър посредством съглашението, което е едвам на половина на желаните от " Доминиън " 1,6 милиарда $. Но това въпреки всичко е най-голямата до момента сума по правосъден иск за клюка, оповестявана обществено от американска медия.

" Фокс нюз ", една от най-влиятелните международни кабелни телевизионни мрежи, е признала в изказване, че съдията е открил " някои техни изказвания за " Доминиън " като погрешни ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР